Ett första inlägg från en bloggande trädgårdsmästare

Det är i början av januari, en tid då i alla fall jag önskar att jag antingen kunde gå i ide eller att det faktiskt kunde få vara vår NU. 
Jag bläddrar i trädgårdstidningar och frökataloger och bara längtar efter att det ska bli tillräckligt varmt för att sätta händerna i jorden igen. Jag drömmer framåt mot våren men minns också tillbaka på säsongen som var.

Det är den tredje säsongen som jag som trädgårdsmästare på nordTilia nu försöker att summera. I tre år har jag stått på egna ben och känner att jag börjar bli varm i kläderna. Jag känner mig betydligt tryggare.
För ett år sedan så kände jag mig så pass kaxig så att jag tillsammans med två klasskamrater från min trädgårdsutbildning valde att hoppa på trädgårdsmässan Malmö Garden Show.
Vi lämnade in ett bidrag och blev antagna. Vinter och vår bestod därför mycket av förberedelser inför detta.
Samtidigt gick Halmstad kommun ut med att vi i år fick bevattningsförbud. Nyplanteringar kändes inte som att det var att prioritera med risk även för uteblivet regn.
Det visade sig dock inte vara så mycket att oroa sig för. Vilken regnig sommar och höst vi fick!
Gräs och ogräs har frodats så ingen inom trädgårdsskötselbranschen tror jag har behövt känna sig sysslolös, inte jag i alla fall.

Så hur gick det med Malmö Garden Show? I början av juni så gick MGS av stapel och jag, Ulrika och Maria med hjälp av familj, vänner samt fantastiska sponsorer presenterade stolt ’Oasis Activa’. En liten trädgård för de lekfulla. Vår trädgård var knökfull med lek, grönska och aktivitet. Vi ville framförallt flörta med den unga publiken. Därför fanns här två kojor, sandlåda, klätterställning och en hel del mer att titta och sysselsätta sig med. Vi log stort åt de barn som nästan slängde sig in i trädgården (som var avstängd med staket) för att de ville leka i sandlådan. Vi hade fantastiskt roligt, besökarna kunde gå därifrån med många nya tips och inspiration (bevattningslådorna!) och vi belönades av juryn med ett brons som vi är oerhört glada och stolta över.

Om ni vill se mer vad vi gjorde under den veckan och tiden som föregick Malmö Garden Show så kolla in Tre Gröna.

Något som är klokt att tänka på den här tiden av året är att det är just nu när det är som kallast och mörkast som det är som allra bäst att planera inför kommande säsong.
Så fram med trädgårdsböcker och fundera på vad just du vill anlägga i vår!