Vinterjobb-skapa växtförslag

Förutom vår/vinterbeskärningen så är den här tiden på året den bästa för att kunna planera sommarens jobb. 
Att skapa växtförslag för en trädgård är en kreativ process som är fantastiskt rolig men samtidigt lite lurig och ibland lite ångestladdad. 
För tänk om kunden totaldissar mina idéer?!
De jobb som är roligast att värka fram är när jag har möjlighet att jobba med olika växtmaterial. Att få plantera träd, perenner och buskar för att skapa olika vyer, rum och känslor. Att sedan få kombinera detta med den befintliga miljön och få lägga till andra element, tex sten i hårdgjorda ytor eller vackert rostade plåtkanter för att framhäva former och avgränsa ytor mot varandra är sådant som får mig att bara toklängta efter att få ut och jobba med mina förslag.
Favoritväxten idag? Måste jag välja en? 
Jag skulle vilja plantera en kombination av strutbräken, den vita stora blåklockan 'Alba', alunroten 'Palace Purple' och hostan 'Big Daddy'.
Med det får jag en kompott av bladform, blomning och färg, passar bra i ett halvskuggigt läge.